Ontdek Friesland op je eigen manier

en ervaar zelf de Friese steden, dorpen en eilanden

OP ONTDEKKING

We helpen je graag op weg!

ELF STEDEN EN MEER

Wie Friesland zegt denkt gelijk aan de elf steden en de verschillende elf steden tochten die daar bij horen. We zouden de provincie echter veel te kort doen als het daar bij zou blijven. Bezoek ook eens één van de andere plaatsen, ieder met zijn eigen geschiedenis en uitstraling. Stap ook eens de wereld van werelderfgoed De Wadden binnen, bezoek de Friese Waddeneilanden en verbaas je over de enorme stranden en de vele recreatiemogelijkheden.

FRIESLAND ONTDEKKEN

Friesland ontdekken kun je op vele manieren doen. Natuurlijk mag een bezoek aan één of meer van de historische elf steden niet ontbreken. Bezoek echter ook eens één van de andere plaatsen of pittoreske dorpen. Geniet van UNESCO werelderfgoed Het Waddengebied, met prachtige uitzichten aan de waddenkust en een bezoek aan de Friese Waddeneilanden. Even tot rust komen? Bezoek dan één van de Nationale Parken of laat je verrassen in één van de vele Friese musea. Kortom, mogelijkheden genoeg voor een uitstapje, weekendje er op uit of een wat langer verblijf.

 

Hoe ga jij Friesland ontdekken?


ELF FONTEINEN

We helpen je graag op weg!

100 MUSEA

We helpen je graag op weg!

WADDENEILANDEN

We helpen je graag op weg!

De Friese natuur

 Het Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming, daarvoor beheren ze op dit moment meer dan 60 natuurgebieden. Ze laten bezoekers graag genieten van deze gebieden, ze zijn dan ook vrij toegankelijk.  Jaarlijks worden er voor natuurliefhebbers honderden activiteiten georganiseerd.

Welke dat zijn?

 

RINGRIJDEN

    Ontdek de Friese traditie van het ringrijden

Volg ons en mis niets: