FIETSEN IN FRIESLAND

Niet bang voor wat tegenwind? Dan is Friesland de plek bij uitstek voor iedere fietsliefhebber. Ga de ultieme uitdaging aan en fiets de elfstedentocht. Fiets langs de oevers van de Friese meren of over de dijken langs de noordelijke kust. Natuurlijk mag je ook de Waddeneilanden en Nationale Parken niet vergeten. Niet langer wachten dus, op de pedalen!


FIETSEN IN FRIESLAND

Niet bang voor wat tegenwind? Dan is Friesland de plek bij uitstek voor iedere fietsliefhebber. Ga de ultieme uitdaging aan en fiets de elfstedentocht. Maak gebruik van het uitgebreide knooppuntennetwerk. Fiets langs de oevers van de Friese meren of over de dijken langs de noordelijke kust. Natuurlijk mag je ook de Waddeneilanden en Nationale Parken niet vergeten. Niet langer wachten dus, op de pedalen!


Netwerk van knooppunten

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een geweldig netwerk van fietspaden door de gehele provincie Friesland.

En dat is niet voor niets geweest. Ruim 3000 kilometer fietspad, met ruim 900 knooppunten is het resultaat.

Plan je eigen route en kom op plaatsen waar je anders nooit gekomen zou zijn!


Pontjes

Niet meer weg te denken uit het Friese landschap, pontjes. Tegenwoordig voornamelijk bedoeld voor toeristen waarvoor ze op vele plaatsen nieuwe fietsroutes mogelijk maken. Wat te denken van de bekende pontjes route "De 8 van Grou".


Het Friese platteland leent zich uitstekend voor een stevige wandeling. Hetzelfde geldt echter ook voor een uitdagende strandwandeling op de Waddeneilanden, een boswandeling of een stadswandeling met gids.


Oplaadpunten

De opmars van de E-bike is niet meer tegen te houden. In toenemende mate zie je ze dan ook verschijnen op de Friese fietspaden. De behoefte aan oplaadpunten neemt dus ook toe, zeker als je een langere rit wilt maken. Hier vind je ze:


Een mooie fietstocht met een e-bike, met de mountain bike over het strand of door de bossen of met je eigen fiets door stad of dorp. Het uitgebreide knooppunten netwerk maakt iedere route en afstand mogelijk.


Reparatie

Lekker aan het fietsen en dan is er opeens serieuze pech aan de fiets. Gelukkig kent Friesland diverse fietsenmakers die dan onmiddelijk in hun bus springen om je vervolgens vakkundig weer op weg te gaan helpen.


De populariteit van de golfsport is de laatste jaren flink gegroeid. Dat zien we ook in Friesland terug. Een aantal aantrekkelijke golfbanen en Picht & Putt banen maken ieder golfer enthousiast. 


Profronde

Niet alleen vele fietsliefhebbers weten jaarlijks Friesland te vinden, dat geldt namelijk ook voor de absolute wereldtop. Na afloop van de Tour de France komen diverse bekende wielrenners graag naar de profronde van Surhuisterveen.


Volg ons en mis niets: