MARKTEN EN BRADERIEËN

Zoeken naar wat je nergens kunt vinden. Vinden wat je eigenlijk niet zocht. Sneupen op markt of braderie blijft een spannende bezigheid. Niet verwonderlijk dus dat Friesland in het toeristenseizoen vele streekmarkten, themamarkten, vlooeienmarkten en braderieën kent.

 

 

MARKTEN EN BRADERIEËN

Zoeken naar wat je nergens kunt vinden. Vinden wat je eigenlijk niet zocht. Sneupen op een markt of braderie blijft een spannende bezigheid. Niet verwonderlijk dus dat Friesland in het toeristenseizoen vele streekmarkten, themamarkten, vlooienmarkten en braderieën kent.


Het Friese platteland leent zich uitstekend voor een stevige wandeling. Hetzelfde geldt echter ook voor een uitdagende strandwandeling op de Waddeneilanden, een boswandeling of een stadswandeling met gids.


Een mooie fietstocht met een e-bike, met de mountain bike over het strand of door de bossen of met je eigen fiets door stad of dorp. Het uitgebreide knooppunten netwerk maakt iedere route en afstand mogelijk.


De populariteit van de golfsport is de laatste jaren flink gegroeid. Dat zien we ook in Friesland terug. Een aantal aantrekkelijke golfbanen en Picht & Putt banen maken ieder golfer enthousiast. 


Zomermarkten

Streekmarkt

Oldeberkoop

Van mei t/m oktober vindt iedere eerste zaterdag van de maand de Friese Streekmarkt plaats.  Enthousiaste standhouders vertellen dan vol passie over hun streekproduct.


Zomer Markt

Harlingen

De Voorstraat van havenplaats Harlingen is in de zomermaanden op diverse donderdagen het decor van de Zomer Markt. Een gezellige markt voor het gehele gezin.


Flinkefarm

Hemelum

Jaarlijks worden op de evenementenlocatie diverse Friese Streekmarkten, Flinke Flea Markets en de Flinke favorieten zomer- en wintereditie georganiseerd. Nieuwsgierig? Hier is de agenda.


Supervlooi

Leeuwarden

Eigenlijk de tegenhanger van de zomermarkten. Supervlooi, de grootste overdekte vlooienmarkt van Noord-Nederland in het WTC Expo. Online kaarten reserveren noodzakelijk!


Kamelenmarkt

Appelscha

Van april t/m oktober is iedere zaterdag en zondag de kamelenmarkt geopend. De leukste rommelmarkt van Friesland, met voor de kinderen een eigen Rariteitentuin.


Lutskedagen

Balk

De Lutskedagen vinden plaats op diverse vrijdagen in juli en augustus. Niet alleen de bewoners maar ook vele toeristen weten dan de weg te vinden naar het gezellige centrum van Balk.


Volg ons en mis niets: