MUSEA IN FRIESLAND

Meer weten over het Friese erfgoed?
Een bezoek aan één van de vele musea in Friesland is dan een echter aanrader. Natuurlijk is er ook aandacht voor moderne kunst, de Friese natuur, bekende  Friezen als Mata Hari en Grûtte Pier, de Elfstedentocht, typisch Frieze sporten en nog veel meer.


MUSEA IN FRIESLAND

Meer willen weten over de Friese cultuur en geschiedenis? Een bezoek aan één van de vele musea in Friesland is dan een echter aanrader. Natuurlijk is er ook aandacht voor moderne kunst, de Friese natuur, bekende  Friezen als Mata Hari en Grûtte Pier, de Elfstedentocht, typisch Frieze sporten en nog veel meer.


Highlights Tentoonstellingen        

Friezen

Stoer, stug en eigenzinnig, zo staan de Friezen alom bekend. Wanneer ben je nu eigenlijk een echte Fries?

Tot: 17 april 2022


GIF

Een spannende tentoonstelling over gif, met slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers en duizendpoten.

Tot: 9 januari 2022


 

Korea

'KOREA, Poort naar een rijk verleden' duikt in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land.

Tot: 21 augustus 2022


 

Activiteiten voor de kids

Bij het plannen van een uitstapje zullen kinderen lang niet altijd als eerste aan een museum denken. Dat wordt echter geheel anders op het moment dat ze weten dat er leuke, spannende en tegelijkertijd ook nog eens leerzame activiteiten voor ze worden georganiseerd. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden!


 

Museum Joure

Pak bij de ingang het gereedschapskistje "Oan it wurk" en ga aan de slag. Maak je eigen theezakje, ga koffie malen en vergeet de bon voor een lekker snoepje niet!


Het Friese platteland leent zich uitstekend voor een stevige wandeling. Hetzelfde geldt echter ook voor een uitdagende strandwandeling op de Waddeneilanden, een boswandeling of een stadswandeling met gids.


Een mooie fietstocht met een e-bike, met de mountain bike over het strand of door de bossen of met je eigen fiets door stad of dorp. Het uitgebreide knooppunten netwerk maakt iedere route en afstand mogelijk.


Scheepvaartmuseum

Bootje bouwen, los het raadsel van de museum schat op, zwaardvechten en nog veel meer. Beleef, ervaar en ontdek het allemaal zelf in het kindermuseum!


De populariteit van de golfsport is de laatste jaren flink gegroeid. Dat zien we ook in Friesland terug. Een aantal aantrekkelijke golfbanen en Picht & Putt banen maken ieder golfer enthousiast. 


Natuur Museum

Op de zolder van het museum slaapt een reuzendraak! Kinderen tussen vier en acht jaar kunnen op vaste dagen en op vaste tijden een bezoek aan hem brengen.


Volg ons en mis niets: