UITSTAPJES MET DE KIDS

Lekker klauteren in een speelparadijs. Dieren kijken in dierentuin of kinderboerderij. Op ontdekking in de Friese natuur. Of je heerlijk uitleven in een pretpark. Kortom, voor de kids is vervelen geen optie!


UITSTAPJES MET DE KIDS

Lekker klauteren in een speelparadijs. Dieren kijken in een dierentuin of op een kinderboerderij. Op ontdekking gaan in de Friese natuur. Of je heerlijk uitleven in een pretpark. Kortom, voor de kids is vervelen geen optie!


Het Friese platteland leent zich uitstekend voor een stevige wandeling. Hetzelfde geldt echter ook voor een uitdagende strandwandeling op de Waddeneilanden, een boswandeling of een stadswandeling met gids.


Een mooie fietstocht met een e-bike, met de mountain bike over het strand of door de bossen of met je eigen fiets door stad of dorp. Het uitgebreide knooppunten netwerk maakt iedere route en afstand mogelijk.


De populariteit van de golfsport is de laatste jaren flink gegroeid. Dat zien we ook in Friesland terug. Een aantal aantrekkelijke golfbanen en Picht & Putt banen maken ieder golfer enthousiast. 


Vergeet ook dit niet!


Dagje Wadden

Wist je dat je met de kids ook heel gemakkelijk een dagtocht naar één van de Friese waddeneilanden kunt maken? Kijk voor een dagtocht naar Vlieland of Terschelling bij rederij Doeksen voor de mogelijkheden.

Wil je een keer naar Ameland of Schiermonnikoog dan kun je bij rederij Wagenborg de mogelijkheden bekijken.


It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Friesland. Ze beheren daarvoor meer dan 50 natuurgebieden.

Ze organiseren veel activiteiten voor kinderen, zoals rugzakroutes, jeugdexcursies en doe-opdrachten. Speciaal voor de jeugd is er zelfs het blad Kids-Gea, boordevol leuke wetenswaardigheden, natuuropdrachten en jeugdactiviteiten.

 


Kinderboerderijen

Ga met de kids naar een kinderboerderij en je weet dat ze een leuke dag hebben. Gelukkig zijn er kinderboerderijen in diverse plaatsen in Friesland, kijk maar:

Drachten

Leeuwarden

Sneek

Dokkum

Stiens

Heerenveen


Musea

Friesland kent een groot aanbod aan musea. Diverse musea bieden speciaal voor kinderen een apart programma aan. Kijk op onze Musea pagina voor meer informatie.


Volg ons en mis niets: