WANDELEN IN FRIESLAND

Plan je eigen wandeling over het Friese platteland. Waai lekker uit op de Waddeneilanden. Ervaar de geschiedenis van de elf steden tijdens een stadswandeling, of maak een leerzame tocht door één van de vier Nationale Parken. Kortom genoeg mogelijkheden, dus wandelschoenen aan en op pad!

WANDELEN IN FRIESLAND

Plan je eigen wandeling over het Friese platteland, maak daarbij gebruik van het uitgebreide knooppuntennetwerk. Waai lekker uit tijdens een strandwandeling op de Waddeneilanden. Dompel je onder in de geschiedenis van de elfsteden tijdens een stadswandeling of maak een leerzame tocht door één van de vier Nationale Parken. Kortom genoeg mogelijkheden, dus wandelschoenen aan en op pad!


Wandelnetwerk Fryslân

De afgelopen jaren is er door verschillende regio's in Friesland veel energie gestoken in het aanleggen van een wandelnetwerk. Inmiddels is er een wandelnetwerk gerealiseerd wat maar liefst 3600 kilometer lang is.

Plan je eigen wandeling met behulp van knooppunten uit het wandelnetwerk Fryslân. Bij iedere afslag die je tijdens je uitgestippelde wandeling moet nemen staat een paaltje met daarop de te volgen richting en het nummer van het volgende knooppunt.

Wil je ook je eigen wandelroute door Friesland plannen? Kijk dan eens op deze routeplanner.


 

Swalkrutes

Swalkrutes zijn bedoeld om het platteland en met name de vele kleine dorpen onder de aandacht te brengen. Diverse verenigingen voor dorpsbelang zorgen mede voor de samenstelling.


Het Friese platteland leent zich uitstekend voor een stevige wandeling. Hetzelfde geldt echter ook voor een uitdagende strandwandeling op de Waddeneilanden, een boswandeling of een stadswandeling met gids.


 

Wadlopen

Maak op zowel een sportieve als een unieke manier kennis met natuurgebied De Wadden. Kies een tocht die bij je past en ga, met gids, op weg door de zeer uitdagende slikvelden.


Een mooie fietstocht met een e-bike, met de mountain bike over het strand of door de bossen of met je eigen fiets door stad of dorp. Het uitgebreide knooppunten netwerk maakt iedere route en afstand mogelijk.


 

Buitendijks

Deze route voert je langs één van de grootste kwelders in Europa. Volg de rechte paden door het typisch Bildtse landschap of langs het prachtige natuurgebied Noarderleech.


De populariteit van de golfsport is de laatste jaren flink gegroeid. Dat zien we ook in Friesland terug. Een aantal aantrekkelijke golfbanen en Picht & Putt banen maken ieder golfer enthousiast. 


 

Koningspad

Vorstelijk Koningspad is een bijzondere wandelroute rondom Beetsterzwaag. Je loopt door weilanden en bossen, onderweg kom je o.a. diverse historische huizen met allure tegen.


Volg ons en mis niets: